DCM-Djupgåendecirkulationsmassage

DCM är en mycket stressreducerande och mjuk  medveten  fysisk behandling med en kombination av lymfdränage samt bindvävsmassage som underlättar för lymfvätskan att lättare röra sig fritt i kroppen. Massagen löser upp blockeringar som uppstår i en spänd muskulatur. Orsaken till blockeringarna kan vara fysisk, mental, själslig/andlig. När blockeringarna är upplösta kan kroppens "egna läkare" lymfocyterna återfå sin optimala kraft och göra sitt arbete i kroppen. Det är viktigt att förstå att cirkulationen i kroppens livgivande vätskor är A och O för en  god hälsa och välbefinnande.

DCM  är en mycket bra behandling mot:
olika stresssymtom, depression, huvudvärk, spänd muskulatur, hudproblem, svår smärtsyndrom tex fibromyalgi, reumatiska tillstånd, ärr efter brännskador, bröstopererade, sjukdomstillstånd i öron- näsa- hals, trauman, svullnader som uppkommit på grund av försämrad lymfcirkulation, manuell lymfdränage är mycket bra för att hålla oss friska samt en bra behandling under graviditet och inför förlossningen  (många kvinnor är ofta rädda och spända inför förlossningen).


DCM - är en registrerad behandlingsform som är grundad och utvecklad av Lena Berndtsdotter på Kropps Harmoni Terapeut Skolan i Landskrona.
 
Bild: Lena Berndtsdotter
Bild: Lena Berndtsdotter